OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020, OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020

OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020, OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020 https://cegvezetoknek.hu/index.html

2019-ES NYERESÉG JELENTŐS CSÖKKENTÉSE

Lezárta már a múlt évet?

Ha nem, akkor így csökkentheti jelentősen a nyereséget: https://cegvezetoknek.hu

 

NAV ELLENŐRZÉS - BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSKÉNT ADOTT UTALVÁNYOK

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt időszak ellenőrzései és az egyéb eljárásai során azt tapasztalta, hogy a béren felüli juttatásként adott utalványokkal visszaéltek.
Az utalványokat – sok esetben az átadást követő rövid időn belül - készpénzben visszaváltották, ezzel bérükön felül jövedelemre tettek szert.

Az utalványt vásárló gazdálkodó szervezet ezen összegek után sem az adókat, sem a járulékokat nem vallotta be és nem fizette meg.

A NAV közel 2 000, ezt az adóelkerülő magatartást elkövető gazdasági társaságot azonosított, akikre vonatkozóan a közeljövőben ellenőrzéseket kezdeményez.
A vizsgálatok kiemelten a jogosulatlanul igénybe vett adókedvezményekre és a béren felüli, adózatlan jövedelmekre irányulnak.

Az érintett adózóknak az ellenőrzések megkezdéséig lehetőségük van az adóelkerülés céljával juttatott utalványok valós közterheit bevallani, valamint a korábbi évekre benyújtott bevallásaikat is önellenőrzéssel módosítani és az ezzel keletkezett fizetési kötelezettségüknek eleget tenni. Forrás: NAV

MILLIÓK KIVÉTELE CÉGÉBŐL AZ OSZTALÉKTÓL SOKKAL OLCSÓBBAN

Osztalékról a bt., kft. taggyűlése dönthet az éves beszámoló elfogadásával egyidejűleg.

Nincs lehetőség a beszámoló elfogadása után, hogy a tagok meggondolják magukat és pótlólagosan osztalékfizetésről döntsenek. Osztalékról a legközelebbi döntés már csak a következő éves beszámoló elfogadásával egyidejűleg lehetséges.

TUDJA, HOGY AZ OSZTALÉKTÓL OLCSÓBBAN IS KIVEHET MILLIÓKAT A CÉGÉBŐL?

Mindezt taggyűlési határozat nélkül, akár havi rendszerességgel legálisan, PÉNZÜGYI IGÉNYEIHEZ, LEHETŐSÉGEIHEZ IGAZODVA, milliókat kivehet a cégéből az osztaléktól sokkal olcsóbban!

Nem...
- külföldi cég,
- számlavásárlás,
- illegális, nincsenek kiskapuk.

 

Részletek: https://cegvezetoknek.hu/index.html

CSALÁDI KEDVEZMÉNY ÉRVÉNYESÍTÉSE NÉGY VAGY TÖBB GYERMEKES ÉDESANYA ESETÉN

2020. január 1. óta új adóalap-kedvezményt vehetnek igénybe a négy vagy több gyermekes anyák, akik érvényesíthetik a családi kedvezményt is, ha arra jogosultak.

Ha az anya jogosult a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményére és a családi kedvezményre is, akkor mindkét kedvezményt igénybe veheti, ha van elég jövedelme.

Nincs felső korlátja, azzal az összevont adóalap nullára csökkenthető.

Teljes anyag letöltése: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

ADÓFIZETÉSI KEDVEZMÉNY MAGÁNSZEMÉLYEK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE

Ki kaphat adófizetési kedvezményt?

Fizetési kedvezményre jogosultak azok az adózók, akik a fizetési kötelezettségeiket (NAV által nyilvántartott adók, járulékok, pótlékok, bírságok és egyéb tartozások) valamilyen méltányolható gazdasági vagy személyes okból határidőre nem tudják teljesíteni.
Ennek alapja a végrehajtható okiraton alapuló fizetési kötelezettség
• halasztására,
• részletekben történő megfizetésére,
• mérséklésére illetve elengedésére, összefoglaló néven fizetési kedvezményre irányuló kérelem. A fizetési kedvezmények elbírálása során csak az bír jelentőséggel, hogy a konkrét esetben a méltányosság gyakorlásának törvényi feltételei fennállnak-e vagy sem.

Tovább: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

TÁMOGATÁS A FOGLALKOZTATÁS ÖSZTÖNZÉSÉRE

Az országos átlagnál magasabb munkanélküliségi rátával rendelkező régiókban programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a foglalkoztatás ösztönzésére.

A támogatás mértéke két teljes évi bérköltség 70 százaléka kisvállalkozások és 60 százalék a közepes vállalkozások esetén.

ADÓFIZETÉSI KEDVEZMÉNYEK CÉGEK RÉSZÉRE

Milyen cég kaphat adófizetési kedvezményt?

Fizetési kedvezményre jogosultak azok az adózók, akik a fizetési kötelezettségeiket (NAV által nyilvántartott adók, járulékok, pótlékok, bírságok és egyéb tartozások) valamilyen méltányolható gazdasági vagy személyes okból határidőre nem tudják teljesíteni.
Ennek alapja a végrehajtható okiraton alapuló fizetési kötelezettség
• halasztására,
• részletekben történő megfizetésére,
• mérséklésére illetve elengedésére, összefoglaló néven fizetési kedvezményre irányuló kérelem.
A fizetési kedvezmények elbírálása során csak az bír jelentőséggel, hogy a konkrét esetben a méltányosság gyakorlásának törvényi feltételei fennállnak-e vagy sem.


Teljes anyag letöltése: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

NÉGY VAGY TÖBB GYERMEKET NEVELŐ ANYÁK ADÓKEDVEZMÉNYE

2020. január 1. óta új adóalap-kedvezményt vehetnek igénybe a négy vagy több gyermekes anyák.

Négy vagy több gyermeket nevelő anya az a nő, aki vér szerinti vagy örökbefogadó szülőként az általa nevelt gyermek után
a. családi pótlékra jogosult, vagy
b. családi pótlékra már nem jogosult, de jogosultsága legalább 12 éven keresztül fennállt, és az a) és b) pontban említett gyermekek száma a négy főt eléri.

Tovább: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

ONLINE SZÁMLAADAT-SZOLGÁLTATÁS LEGGYAKORIBB HIBÁI

A NAV folyamatosan vizsgálja az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség teljesítését, ennek során öt típushibát azonosított.
Ezek a hibák kellő körültekintéssel és az alábbi javaslatok figyelembevételével elkerülhetők.
Tovább, az anyag letöltése: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

CSALÁDI KEDVEZMÉNY ÉRVÉNYESÍTÉSE 2020

A gyermekeiket közösen nevelő házaspár mindkét tagja már év közben, adóelőleg-nyilatkozattal igénybe veheti a családi kedvezményt, ha a gyermekek után családi pótlékra jogosultak.

Ha a házastársak úgy döntenek, hogy a kedvezmény teljes összegét csak egyikük érvényesíti az összevonás alá eső jövedelmére, akkor ez is a családi kedvezmény közös érvényesítését jelenti, hiszen mindketten érvényesíthetnék a kedvezményt, de úgy döntöttek, hogy azt csak egyikük veszi igénybe.

Ebben az esetben a családi kedvezmény évközi érvényesítésére vonatkozó adóelőleg-nyilatkozaton a kedvezményt érvényesítő házastársnak a közös érvényesítést kell bejelölnie.

Ha a gyermek után családi pótlékra, így családi kedvezményre is csak egy magánszemély jogosult (például a gyermekét egyedül nevelő szülő), akkor ő a kedvezményt egyedül érvényesíti, az adóelőleg-nyilatkozaton ezt a lehetőséget kell megjelölnie. NAV

KIVA OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020, KIVA OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020

 

KIVA OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020

Kiveendő osztalék: Ft
Kisvállalati adó: Ft
Osztalékadó (adózott pénzből fizeti): Ft
Bér szerinti szocho (minimum 1, maximum 676.200 (24*161.000*0,175)): Ft
Szocho (adózott pénzből fizeti): Ft
Osztalék (ennyit kap kézhez): Ft
Ft
Ennyi nyereségből lesz 100 Ft osztaléka: Ft


 

 

OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020, OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020

OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020

Nyereség/kiveendő osztalék: Ft
Társasági adó:
(Ezt a cége fizeti, vagy fizette.)
Ft
Osztalék adó: Ft
Megfizetett szocho. (minimum 1, maximum 676.200 (24*161.000*0,175) Ft
Szocho: Ft
Osztalék (ennyit kap kézhez): Ft
Ft
ENNYI NYERESÉGBŐL LESZ 1.000.000 FT KÉSZPÉNZE: Ft

Megéri?  https://cegvezetoknek.hu
A TANULÓSZERZŐDÉSES DIÁKOK FOGLALKOZTATÁSA 2020 JANUÁR 1-JÉTŐL

A 2020. január 1-jén hatályba lépett új szakképzési törvény jelentős változást hozott a szakmai gyakorlatos diákok foglalkoztatásában.

Az eddigi tanulószerződést ugyanis szakképzési munkaszerződés váltja fel, és változnak a hozzá kapcsolódó adó- és járulékszabályok is.

Mire kell figyelni, ha szakmai gyakorlatos diákot foglalkoztat?

Letöltés: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

SZEMÉLYI KEDVEZMÉNY (SÚLYOSAN FOGYATÉKOSOK SZJA KEDVEZMÉNYE) 2020

A súlyosan fogyatékos magánszemélyek havonta 8050 forint adókedvezményt vehetnek igénybe a 2020-ban szerzett jövedelmük összevont adóalapjának adójából. 2020-ban bővült azoknak a betegségeknek a köre, amelyek miatt igénybe vehető a személyi kedvezmény.


Részletek: https://cegvezetoknek.hu/szemelyi.html