OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020, OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020

OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020, OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020 https://cegvezetoknek.hu/index.html

ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS 2020

Az adóhivatalnak jelenleg a 100 ezer forintos áfa összeget elérő számlák adatairól kell adatot szolgáltatni.
2020. július 1-től már az ún. belföldi áfaalanyok részére kiállított számlákról vagyis lényegében minden vállalkozói számláról, 2021. január 1-től pedig még a magánszemélyek részére kiállítottakról is adatot kell szolgáltatni.

KÉPERNYŐ ELŐTTI MUNKAVÉGZÉS KEDVEZMÉNYEI

Képernyő előtt dolgozik?

Azok a munkavállalók, akik munkájuk jellegéből adódóan naponta legalább négy órát töltenek a képernyő előtt, óránként 10 perces „szempihentető” szünetre jogosultak, valamint a monitor előtt töltött idő nem haladhatja meg a napi hat órát.

A kötelező szempihentetés mellett a munkaadó kötelessége, hogy alkalmazottai számára rendszeresen biztosítsa a szemvizsgálatot, és szükség esetén a munkához használatos szemüveg költségtérítését is.

A jogszabály letöltése: https://cegvezetoknek.hu

MEGSPÓROLHATÓ AZ ADÓBÍRSÁG FELE

Az adóellenőrzésekben megállapított adóbírság felét törölheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ha az adózó a megállapított adókülönbözetet nem vitatja, azt határidőre befizeti, és lemond a fellebbezés jogáról.

CSOPORTOS TÁRSASÁGI ADÓALANYOK ADÓZÁSA, BEJELENTKEZÉS

A csoportos társasági adóalanyiság akkor jön létre, ha a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a csoportos adóalanyt nyilvántartásba veszi.
A csoportos társasági adóalany belföldi adózónak minősül, korlátlan adókötelezettséggel rendelkezik.

Csoportos társasági adóalanyok adózása - letöltés: https://cegvezetoknek.hu/index.html

TANULMÁNYI SZERZŐDÉS

A tanulmányi szerződésben a munkáltató vállalja, hogy a tanulmányok alatt támogatást nyújt, a másik fél pedig kötelezi magát, hogy a megállapodás szerinti tanulmányokat folytatja, illetőleg a képzettség megszerzése után meghatározott időn keresztül, de legfeljebb öt évig, a munkáltatóval munkaviszonyát fenntartja.

Két esetben nem lehet tanulmányi szerződés megkötése:
- munkaviszonyra vonatkozó szabály alapján járó kedvezmények biztosítása esetén (pl. általános iskolai tanulmányokat folytató munkavállaló részére egyébként törvény szerint járó munkaidő-kedvezmény nyújtására), továbbá
- ha a tanulmányok elvégzésére a munkáltató kötelezte a munkavállalót.

A tanulmányi szerződés érvényességéhez annak írásba foglalása is szükséges.

A munkavállaló felmondása esetén a tanulmányi szerződés alapján nyújtott támogatás visszakövetelhető, illetve arányosan követelhető vissza, míg a munkáltató felmondása esetén a támogatás nem követelhető vissza.