OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020, OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020

OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020, OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020 https://cegvezetoknek.hu/index.html

ÖZVEGYI NYUGDÍJ

Özvegyi nyugdíjra jogosult a házastársra előírt feltételek fennállása esetén az is, aki élettársával annak haláláig
a) egy év óta megszakítás nélkül együtt élt és gyermekük született, vagy
b) megszakítás nélkül tíz év óta együtt élt.

https://cegvezetoknek.hu

A megosztásokat köszönöm.

OSZTALÉKFIZETÉS 2020

A hatályos előírások alapján az előző üzleti évi (2019) adózott eredménnyel kiegészített szabad eredménytartalék akkor fizethető ki osztalékként, ha a lekötött tartalékkal, továbbá a pozitív értékelési tartalékkal csökkentett saját tőke összege az osztalék figyelembevétele után sem csökken a jegyzett tőke összege alá.

https://cegvezetoknek.hu

 

SZTALÉK KALKULÁTOR 2020

MUNKAVISZONYBAN FOGLALKOZTATOTTAK - JÁRULÉKFIZETÉSI ALSÓ HATÁR

2020. szeptembertől a munkaviszonyban álló biztosítottak esetében a járulékot havonta legalább a minimálbér 30 százaléka, azaz 48 300 forint után akkor is meg kell fizetni, ha a foglalkoztatott tényleges járulékalapot képező jövedelme ennél kevesebb.

https://cegvezetoknek.hu

A megosztásokat köszönöm.

EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSI JÁRULÉK KÖTELEZETTSÉGÉNEK BEJELENTÉSE

2020. július 1. óta a NAV automatikusan előírja az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésének kötelezettségét, és erről értesíti az érintett személyt.

Ez azt jelenti, hogy a természetes személynek a fizetési kötelezettségét főszabály szerint már nem kell bejelentenie, arra csak kivételes esetekben van szükség.

https://cegvezetoknek.hu

A megosztásokat köszönöm.

KAPCSOLT VÁLLALKOZÁS – KATA

Egyéni vállalkozó és társas vállalkozás is állhat egymással kapcsolt vállalkozási viszonyban.

Ezért ha a katás egyéni vállalkozó és maga is kapcsolt vállalkozási viszonyban áll pl. a saját kft-vel, aki számára bevételt fizet ki, akkor jövőre az ilyen kifizetés már az első forinttól kezdve 40 százalékos adóval lesz sújtva.

https://cegvezetoknek.hu

Köszönöm a megosztásokat!

BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSKÉNT ADOTT UTALVÁNYOK NAV ELLENŐRZÉSE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) célzott ellenőrzéssorozatba kezd az utalványokkal visszaélő cégeknél.

Az érintett társaságoknál a munkavállalók az utalványokat az átadás után röviddel készpénzben visszaválthatták, így a munkáltatók – az adók és járulékok bevallása és megfizetése nélkül – jelentős béren felüli jövedelmet juttathattak alkalmazottaiknak.

A NAV több mint ezer olyan céget azonosított és ellenőrizhet, ahol így éltek vissza a béren kívüli juttatás e formájával. A vizsgálatok a jogosulatlanul igénybe vett adókedvezményeket és az adózatlan jövedelmeket érintik.

A munkáltatóknak az ellenőrzés megkezdéséig van lehetőségük az így juttatott utalványok valós közterheit bevallani és megfizetni, korábbi bevallásaikat önellenőrzéssel módosítani.

https://cegvezetoknek.hu

Köszönöm a megosztásokat.