PÉNZKIVÉTEL CÉGBŐL AZ OSZTALÉKTÓL OLCSÓBBAN

PÉNZKIVÉTEL CÉGBŐL AZ OSZTALÉKTÓL OLCSÓBBAN https://cegvezetoknek.hu/index.html

CSALÁDI KEDVEZMÉNY A 2019. ÉVI SZJA BEVALLÁSBAN

A családi kedvezmény érvényesítésének feltétele, hogy a magánszemély a bevallásában nyilatkozzon a családi kedvezményre való jogosultsága jogcíméről, az eltartottak (gyermekek) adóazonosító jeléről, továbbá arról, hogy az eltartottak az adóév mely hónapjaiban minősültek eltartottnak, kedvezményezett eltartottnak....

Részletek letöltése: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

Ossza meg, hogy mások is megismerhessék, köszönöm.

ADÓZÁSI KÖNNYÍTÉSEK

Szociális hozzájárulási adó alóli mentesség
Járulékmentesség
Szakképzési hozzájárulás alóli mentesség
Rehabilitációs hozzájárulás kedvezménye
Könnyítés a kisvállalati adóban (kiva)
Könnyítések a kisadózó vállalkozások tételes adójában (kata)
Turizmusfejlesztési hozzájárulásra kötelezettek kedvezménye

Részletek letöltése: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

Ossza meg, hogy mások is megismerhessék. Köszönöm.

CSŐDVÉDELEM

Ha a gazdálkodó szervezet fizetésképtelenné válik, vagy fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetbe kerül és kizárólag a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) szemben van tartozása, akkor indokolt fizetési kedvezmény iránti kérelmet benyújtania.

Ha a gazdálkodó szervezet átmeneti fizetési nehézséggel küzd és más hitelezőknek is tartozik, azonban gazdasági helyzetét tekintve van reális esélye annak, hogy idővel gazdálkodását rendbe tudja hozni és képes lesz tovább működni, indokolt lehet a csődvédelmet kérnie.... tovább az anyag letöltése: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

Ossza meg, hogy mások is megismerhessék. Köszönöm.

ADÓ ELENGEDÉSE, ADÓFIZETÉS RÉSZLETEKBEN

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, amelyek az adózók széles körét érintik.
Ezek az objektív körülmények hátrányosan befolyásolhatják az adófizetési (NAV által nyilvántartott adók, járulékok, pótlékok, bírságok és egyéb tartozások) kötelezettség teljesítését, melynek áthidalására a törvényi keretek között, kérelemre az alábbi fizetési kedvezmények engedélyezhetők:
- fizetési halasztás,
- részletekben történő megfizetés,
- mérséklés illetve elengedés.

Ossza meg, hogy mások is megismerhessék, köszönöm.

Teljes anyag letöltése: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

AZ ELSŐ GAZDASÁGVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK

A döntésektől azt várják, hogy meg tudják védeni a munkahelyeket:

1) A magánszemélyek és a vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke és kamatfizetési kötelezettségét az év végéig felfüggesztik.

2) A rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbításra kerülnek.

3) A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek THM-jét a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékban maximalizálják.

4) A gazdaság néhány szektora már most súlyos gondokkal küzd: turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar és a sport, a kulturális szolgáltatások és a személyszállítás, vagyis a taxisok munkája is. Ezekben a szektorokban a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét elengedjük, a munkavállalók járulékát jelentősen csökkentjük, nem kell nyugdíjjárulékot fizetni és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken június 30-ig. A KATA szerint adózó taxisok fizetési kötelezettségét június 30-ig elengedik, bérleti díjakat nem lehet emelni ebben az időszakban és a szerződéseket sem lehet felmondani.

5) A munkavállalási szabályokat rugalmasabbá teszik.

Kérem ossza meg, hogy mások is megismerhessék, köszönöm.

https://cegvezetoknek.hu

CSALÁDI KEDVEZMÉNY ÉLETTÁRS ESETÉN

Az, hogy ki vehet igénybe családi kedvezményt a családi pótlékra való jogosultság alapján állapítható meg.

Ha az élettársak közös gyermeküket nevelik és emiatt családi pótlékra jogosultak, mindkét szülő jogosult a családi kedvezmény érvényesítésére év közben, adóelőleg-nyilatkozattal és év végén, az szja-bevallásban is.

Ha az élettársak nem közös gyermeküket nevelik, akkor év közben adóelőleg-nyilatkozattal csak a családi pótlékra jogosult szülő tudja érvényesíteni a családi kedvezmény összegét, azonban év végén az szja-bevallásban élettársával megoszthatja azt. Nem alkalmazható azonban a megosztás azokra a hónapokra, amelyekre az anya a gyermeket nevelő egyedülálló családi pótlékát vette igénybe. NAV

Ossza meg, hogy mások is megismerhessék, köszönöm.

https://cegvezetoknek.hu

NYERESÉG KIVÉTELE AZ OSZTALÉKTÓL OLCSÓBBAN

HA CÉGE, VÁLLALKOZÁSA NYERESÉGÉBŐL TÖBBET KÖLTENE – AZ OSZTALÉKTÓL SOKKAL OLCSÓBBAN – a családjára, gyerekeire, unokáira, utazásra, új autóra, nagyobb lakásra, családi házra, egészségére, a gyerekek tanulmányaira, szórakozásra, stb., LEGÁLISAN, KISKAPUK NÉLKÜL, akkor https://cegvezetoknek.hu

 

Kérem ossza meg, hogy mások is megismerhessék. Köszönöm.

SZÉKHELYSZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉNEK BEJELENTÉSE

Az adózás rendjéről szóló törvény szerint a székhelyszolgáltatás igénybevételét be kell jelenteni.

A székhelyszolgáltatásra vonatkozó bejelentési kötelezettség azokra az esetekre vonatkozik, ha:
a székhelyszolgáltatási jogviszony 2017. január 1-jét követően jött létre (függetlenül attól, hogy újonnan alakult vagy már működő ügyfél vesz igénybe székhelyszolgáltatást), vagy
a korábban létrejött székhelyszolgáltatási jogviszony 2017 január 1-jét követően módosult.

Az egyéni vállalkozóknak a székhelyszolgáltatás igénybevételének bejelentését NAV-hoz való bejelentkezéssel egyidejűleg kell írásban megtenniük.

A cégbíróságon keresztül bejelentkező adózóknak pedig a bejelentkezés napjától számított tizenöt napon belül a NAV-nál közvetlenül is be kell jelenteniük írásban a székhelyszolgáltatás igénybevételét.

A bejelentés, változásbejelentés a ’T101E, ’T201T adatlapokon tehető meg. (NAV)

Ossza meg, hogy mások is megismerhessék! Köszönöm.

https://cegvezetoknek.hu

KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉG KEDVEZMÉNYEI

A társasági adó rendszerében saját tevékenységi körben végzett K+F tevékenységnek minősül
- az adózó saját eszközeivel és alkalmazottaival a saját eredményére és kockázatára végzett K+F tevékenység,
- az a K+F tevékenység, melyet az adózó a saját eszközeivel és alkalmazottaival más személy megrendelésére teljesít,
- a kutatás-fejlesztési megállapodás alapján végzett közös kutatás-fejlesztési tevékenység.

Elérhető kedvezmények https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

Kérem ossza meg, hogy az ismerősei is megismerhessék. Köszönöm.

ITT VÁRHATÓ NAV ELLENŐRZÉS A 12. HÉTEN

KELET-BUDAPEST

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. március 2. és 6. között ellenőrzik a szálláshely-szolgáltatókat. Az ellenőrzésekkor a revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás szabályainak betartását vizsgálják.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. március 2. és 6. között ellenőrzik a szálláshely-szolgáltatókat. Az ellenőrzésekkor a revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás szabályainak betartását vizsgálják..... TOVÁBB

..... https://cegvezetoknek.hu/navell.html

Ossza meg, hogy mások is megismerhessék! Köszönöm.

EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATOTT 2019. ÉVI SZJA BEVALLÁSA

Nem kell feltüntetni az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevételt a személyi jövedelemadó bevallásában, ha az ebből származó bevétel nem haladja meg a mentesített keretösszeget. (Ha más adóköteles jövedelem nincs, akkor bevallást sem kell benyújtani.) ...

Tovább: https://cegvezetoknek.hu/kisistvan.html

Kérem ossza meg, hogy mások is megismerhessék. Köszönöm.

NAV ELLENŐRZÉS - BÉREN KÍVÜLI JUTTATÁSKÉNT ADOTT UTALVÁNYOK

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt időszak ellenőrzései és az egyéb eljárásai során azt tapasztalta, hogy a béren felüli juttatásként adott utalványokkal visszaéltek.
Az utalványokat – sok esetben az átadást követő rövid időn belül - készpénzben visszaváltották, ezzel bérükön felül jövedelemre tettek szert.

Az utalványt vásárló gazdálkodó szervezet ezen összegek után sem az adókat, sem a járulékokat nem vallotta be és nem fizette meg.

A NAV közel 2 000, ezt az adóelkerülő magatartást elkövető gazdasági társaságot azonosított, akikre vonatkozóan a közeljövőben ellenőrzéseket kezdeményez.
A vizsgálatok kiemelten a jogosulatlanul igénybe vett adókedvezményekre és a béren felüli, adózatlan jövedelmekre irányulnak.

Az érintett adózóknak az ellenőrzések megkezdéséig lehetőségük van az adóelkerülés céljával juttatott utalványok valós közterheit bevallani, valamint a korábbi évekre benyújtott bevallásaikat is önellenőrzéssel módosítani és az ezzel keletkezett fizetési kötelezettségüknek eleget tenni. Forrás: NAV

https://cegvezetoknek.hu

Ossza meg, hogy mások is megismerhessék! Köszönöm.