OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020, OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020

OSZTALÉK ADÓZÁSA 2020, OSZTALÉK KALKULÁTOR 2020 https://cegvezetoknek.hu/index.html

A KISADÓZÓ BEJELENTÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK VÁLTOZÁSA 2021

2021. január 1-jétől egy magánszemély kizárólag egyetlen jogviszonyával jelenthető be kisadózóként. A kisadózó vállalkozás által tett, a magánszemély kisadózóként történő nyilvántartásba vétele iránti bejelentést az állami adó- és vámhatóságnak határozattal vissza kell utasítania, ha a magánszemély az adóhatósági nyilvántartásban már szerepel kisadózóként.

A követelménynek a kisadózó vállalkozásoknak 2021.-ig kell megfelelniük, vagyis a kisadózóként bejelentett magánszemélyeknek ezen időpontig célszerű eldönteniük, hogy melyik kisadózó vállalkozásban kívánják fenntartani kisadózói státuszukat, majd ennek megfelelően töröltetniük kell az adó hatósági nyilvántartásból valamelyik kisadózó vállalkozásban fennálló kisadózói jogviszonyukat.

Ha ugyanis ez a feltétel 2021. január 1-jén nem teljesül, akkor az állami adó- és vámhatóság ezen időponttal az elsőként bejelentett jogviszony kivételével a többi jogviszony tekintetében törli a magán személyt a bejelentett kisadózók köréből.
Erről a tényről a kisadózó magánszemélyeket és az érintett kisadózó vállalkozásokat is értesíti az állami adó- és vámhatóság a jogviszony törléséről rendelkező határozat megküldésével.

https://cegvezetoknek.hu/kata.html

A Megosztásokat köszönöm.