OSZTALÉK ADÓZÁSA 2021

OSZTALÉK ADÓZÁSA 2021 https://cegvezetoknek.hu

Adóigazolás kérése

Adóigazolás kérése elektronikusan

A szolgáltatás segítségével „nullás", azaz nemleges adóigazolás kérhető, amely azt igazolja, hogy az adózónak a kérelemben megjelölt napon adóhatóságnál nyilvántartott adótartozása nincs.
Lehetőség van továbbá nemleges „együttes" igazolás kérésére is, amely az adóhatóság mellett a vámhatóság felé is igazolja, hogy nem áll fenn tartozás.
Az igazolás kérése illetékköteles, 3000 forintba kerül, a másodpéldányok ingyenesek, és a hatóság addig nem állítja ki, amíg az illetékfizetés értesítése az NAV-hoz meg nem érkezik.
A szolgáltatás igénybevételéhez ügyfélkapus regisztráció, képviselő, meghatalmazott esetén NAV regisztráció szükséges.

Használata

1. Töltse le a NAV oldaláról az igényléshez szükséges nyomtatványt. 2013-tól a nullás adóigazolások, valamint vám- és adóigazolások az IGAZOL összevont nyomtatványon kérhetők.

2. Mindkét nyomtatványt az Általános nyomtatványkitöltő keretprogram (ÁNYK) - korábbi nevén AbevJava - segítségével töltheti ki, majd az Ügyfélkapun bejelentkezve, az Általános dokumentumfeltöltővel töltheti fel.

3. Az igazolás kérhető papíron vagy elektronikusan, utóbbi esetben az adóhatóság az Értesítési tárhelyre és az eBEV portál megfelelő helyére is megküldi a dokumentumot. Az Értesítési tárhelyen mindenképpen ellenőrizze, hogy megérkezett-e az igazolás.