OSZTALÉK OLCSÓBBAN www.cegvezetoknek.hu

BELTAG, KÜLTAG, KFT TAG OSZTALÉKA OLCSÓBBAN

PÉNZFORGALMI SZÁMLA – KÖTELEZŐ

A gazdasági társaságoknak mindenképpen pénzforgalmi számlát kell nyitniuk. Az egyéni vállalkozóknak azonban csak akkor, ha ÁFA fizetésre kötelezett. Az alanyi adómentes és a kizárólag közérdekű vagy speciális jellegére tekintettel ÁFA mentes tevékenységet folytató egyéni vállalkozóknak nem szükséges pénzforgalmi számlát nyitniuk és fenntartaniuk. [A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezettek körét az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (Art.) 114. § (1) bekezdése határozza meg.]

 


 

ÍGY ALKALMAZZON NYUGDÍJAST!

CÉGE ÍGY ALKALMAZZON NYUGDÍJAST!

- A kifizetett bruttó bért nem terheli semmilyen közteher! Sem a 19,5%-os szociális hozzájárulási adót, sem az 1,5%-os szakképzési hozzájárulást nem kell megfizetni.
- Amennyiben jelenleg is van nyugdíjas munkavállaló cégében, a kedvezményes adózású konstrukció rájuk is alkalmazható!
- Kevesebb adminisztráció! A munkavállalókkal kapcsolatos adminisztratív terhek (bérszámfejtés, szabadság, hiányzás, beléptetés, kiléptetés) nem a cégét terhelik.

Még több részlet: www.cegvezetoknek.hu/nyugdij.html

 

 

 

 

NAV ÜZEMANYAGÁR 2018 JÚNIUS

A NAV közzétette a júniusi üzemanyagárat.

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

NAV ÜZEMANYAGÁR: www.cegvezetoknek.hu/uzema.html

 


 

KATA - KIZÁRÁS

A NAV A KÖVETKEZŐKET JAVASOLJA A KATÁZÓKNAK, HOGY ELKERÜLJÉK A KIZÁRÁST:
- minden esetben adjanak bizonylatot a bevételeikről,
- jelentsék be az alkalmazottaikat,
- ügyeljenek a szabályos árubeszerzésre.

A kata-alanyiság elvesztésével jár nemcsak az év végi 100 ezer forintnál nagyobb adóhátralék, hanem a számla- vagy nyugtaadás elmulasztása, a be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása, illetve az is, ha igazolatlan eredetű áru forgalmazásáért mulasztási bírságot vagy jövedéki bírságot állapít meg a NAV az adóalanyiság időszakában. A bírság megállapítása (annak összegétől és a megállapított jogsértések számától függetlenül) „automatikusan” a kata-alanyiság elvesztésével jár. (Kezdő cégeknek)